Samtykke

Som behandler er det vigtigt at holde sig informeret om reglerne for sikker databehandling i ens land. Ifølge GDPR, skal behandlingen af personlige data godkendes af de der ejer denne data, dvs. dine klienter.

Hos Terapeut Booking har vi derfor udviklet en samtykke-app, der vil lade dig specificere om dine klienter har accepteret opbevaringen af deres personlige data. Her vil du se hvilke af dine klienter har givet samtykke til databehandling og hvem der stadig mangler at give samtykke. Du vil fra vores system få en standardtekst, der kan hjælp dig i gang, og du vil let kunne sende en e-mail til dine klienter, hvor du beder om deres samtykke.

Opsætning af app’en

Først skal du aktivere Samtykke-app’en. Dette gøres ved at gå til vores Apps-menu og finde app’en. Så snart du har presset ‘Aktiver’, vil du skulle indstille opsætningen. Her vil du finde general information om app’en.

Billede der viser aktivering af Samtykke-app'en

I det næste trin vil du se en standardtekst til din samtykkeerklæring. Det kan tilpasses til dine behov. Terapeut Booking fraskriver sig alt ansvar i forhold til mangler og fejl ved at bruge denne standardtekst. Ansvaret for at have en fyldestgørende tekst i erklæringen for netop din profession og forretning er hos individet der anvender den.

Billede der viser standardtekst for samtykke-app'en

Når du har tjekket og forberedt din tekst, vil du kunne vælge hvornår du ønsker at indhente samtykke. Her vil du have flere forskellige mulighed, og kan aktivere alle dem der passer til dine behov og din situation. Disse muligheder er alle relateret til din Online Booking, hvilket betyder at dine klienter vil se en forespørgsel om samtykke, når de eksempelvis booker en ny aftale online. Men du kan også sende samtykkeforespørgsler manuelt (se mere herunder).

Og med dette, har du aktiveret og opsat din samtykke-app!

Billede af hvornår der skal indhentes samtykke

Tjek samtykkestatus og indhent samtykke manuelt

Nu da app’en er opsat, kan du gå til klientens profil og tjekke deres samtykkestatus. På venstre side af klientprofilen, kan du se om samtykket er blevet indhentet eller ej. Hvis ikke, har du mulighed for at gøre det ad denne vej.

Billede der viser samtykkestatus

Ved at klikke på ‘Indhent samtykke’-knappen, kan du enten angive accept af samtykke manuelt eller sende klienten en forespørgsel om samtykke.

Billede der viser dato for forespørgsel om samtykke

Du vil også holde styr på hvilke klienter der har givet samtykke, og hvilke der stadig mangler at give det. For at gøre dette, vil du skulle gå til ‘Klienter’ og til højre i drop-down-menuen vælge et af flere filtre. Her vil du bl.a. finde filtre relateret til samtykke. Vælg det rette filter, for at få vist de klienter du leder efter!

Biillede der viser muligheder for forskellige filtre

Opdater samtykkeerklæring

Hvis du opdaterer teksten i din samtykkeerklæring, skal du muligvis genindhente samtykke fra dine klienter. Terapeut Booking vil da fortsætte med at indhente samtykke fra dine klienter, når de booker en ny aftale hos dig:

Billede der viser opdatering af samtykketekst