Hold øje med din Online Booking med Google Analytics

Oliver
28-11-2018
2 minutters læsetid

At drive en klinik er ikke bare, at yde behandlinger til sine klienter. Det er en stor del af det, men at drive en klinik handler også om at drive en forretning. Hos Terapeut Booking har vi opsat en integration med Google Analytics, som gør det muligt at følge med i aktiviteten på bookingsiden. Så kan du nemt optimere din Online Booking så aktiviteten stiger.

Hvis dette er noget man som behandler vil arbejde videre med kræver det en forståelse for hvordan Google Analytics kan bruges som værktøj. Det er ikke i denne artikel man finder svar på det, men denne artikel viser hvad man kobler sig op med Terapeut Booking og kan måske vække appetitten til videre læsning på emnet.


Person der kigger på Analytics på deres computer


Track forskellige “events”

Et event i denne sammenhæng er en adfærd som trackes på din bookingside. Er der én som booker en tid? Er der én som betaler? Det her er eksempler på events som du kan sætte op og måle på. Hvad du måler vælger du selv og det variere meget hvad man har interesse i at måle.

Med integrationen til Google Analytics er det muligt at sætte følgende events op;

  • booking-submitted – Når en ny tid bliver booket.
  • booking-paid – Når der bliver betalt for en booking. Sendes med betalings-beløbet i øre som ‘value’.
  • event-signup – Når der bliver foretaget en ny tilmelding til et event.
  • event-paid – Når der bliver betalt for en tilmelding til et event. Sendes med betalings-beløbet i øre som ‘value’.
  • login – Når en klient logger ind med klient login.

Det er muligt for os at sætte andre “events” op, så giv endelig lyd til os hvis du vil benytte dig af noget andet.


Følg med live

Efter integrationen er blevet opsat kan du live se aktiviteten på din bookingside. Jeg vil ikke gå i dybden her med alle funktionerne, men her er et billede fra forsiden. Der er det muligt at se hvem og hvorfra klienter logger på.


Forside af Google AnalyticsI menuen til venstre er der selvfølgelig flere funktioner man kan dykke ned i.


Aktiver og start med Google Analytics

Denne app kan aktiveres super enkelt inde i vores App-Store. Når du aktivere appen vil du blive bedt om at tilkendegive hvilken Gmail konto som du vil koble op og så er du faktisk allerede igang. Husk at sætte dine events op så du tracker det du synes er interessant. Bruger du Facebook meget også kan du opsætte et Facebook Pixel til at tracke der også.

Herudover vil vi meget gerne anbefale dig at hoppe ind i vores hjælpecenter. Her har vi samlet detaljerede guides til alle vores funktioner og integrationer i systemet. Du kan altså blandt andet finde gennemgange til vores app og ‘Import/Eksport’ og ‘Klippekort’, og læse om alle de forskellige muligheder du har deri. Vi håber  at både nye brugere og også at de mere ‘erfarne’ brugere af systemet, vil kunne drage nytte af hjælpecenteret. Det er nemlig sat op i emner og så vidt muligt alfabetisk opsat (i gennemgangen af vores apps). Dette vil altså gøre, at man vil kunne søge målrettet efter det man søger, og også tage det fra en ende fra.

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close