Webhooks i Terapeut Booking lader dig lave nemme og sikre integrationer

Trine Maria Kaulberg
15-06-2022
2 minutters læsetid
Webhook ikon baggrund

Hej alle sammen! 

I dag vil jeg fortælle om en ny opdatering til vores API dokumentation. Vi har haft efterspørgsler for at få webhooks og en webhook guide ud, og vi har leveret. Måske har du kigget på at lave en integration til Terapeut Booking, og det er nu lettere end nogensinde før.

Men hvad er API og webhooks overhovedet, og hvordan kan du bruge det? Jeg vil svare på de spørgsmål og meget mere i blogpostet her, så du er ekviperet til at komme i gang med at bruge webhooks.

Jeg vil starte helt basalt med at forklare begreber, og så kan vi kigge på praktisk anvendelse af webhooks.

Hvad er API, og hvordan bruger man det? 

API står for Application Programming Interface; altså en programérbar brugerflade for apps. Kort sagt betyder det, at en API bruges til at sende data imellem programmer, som ikke normalt snakker sammen. Hvis du allerede bruger en integration til Terapeut Booking såsom MobilePay Invoice, E-conomic, Dinero eller lignende, så sker overførslen af data via vores og deres API. Vi sørger for, at overførslen af data sker sikkert, og det er det, man bruger en API-nøgle til. En lang streg tilfældige bogstaver og tal, der agerer som kodeord. På den måde er det kun autoriserede platforme, der kan udveksle information med hinanden – og selvfølgelig på en sikker forbindelse.

Hvad er et webhook, og hvordan er det anderledes fra API? 

En webhook er ofte beskrevet som en omvendt API. Ved API så anmoder tredjeparten om data fra Terapeut Booking API’en. En webhook er anderledes da den oprettes direkte i Terapeut Booking API’en. Hvis den udløses, sender den data. Vi understøtter lige nu tre hændelser, der udløser webhooks. Det er:

  • Booking oprettet
  • Booking ændret
  • Booking slettet

Med disse tre hændelser kan du vælge, hvornår Terapeut Booking API’en skal sende data til din modtager adresse. Det kan være, at du vil have dine aftaler over i en database, og så er det smart, hvis du både har en webhook for oprettelse, ændring og sletning af dine bookinger. På den måde får du det hele med i databasen, så du ikke misser noget som helst. Du skal sikre at din modtager adresse kan modtage en postering i “POST” format. Det er en af de fire basis hændelser, som man kan lave via normal API kodning.

Hvordan opretter jeg en webhook?

Det er super nemt at oprette en webhook. Du skal blot aktivere “API” app’en i Terapeut Booking. Den finder du under “Apps”. Når du har gjort det, så er du klar til at lave dine webhooks. 

  1. Gå ind under “Indstillinger” -> “API” -> “Webhooks”
  2. Klik på “Opret webhook” som vist herunder:
    Webhook oprettelse i Terapeut Booking API menuen
  3. Giv din webhook et navn, en URL som dataen skal sendes til, og vælg hvilken hændelse der skal udløse webhooken. Husk at URL’et skal være et HTTPS type link, for at vi kan sende informationen sikkert med TLS kryptering.Indstillinger for webhook oprettelse
  4. Gem din webhook, og så er den klar!


Så er du klar til at bruge webhooks! Når der så er ny data fra din TB konto, så sendes dataen automatisk til din URL adresse. Det bliver næsten ikke nemmere.

Har du spørgsmål til webhooks, API, eller noget helt tredje? Så send mig en mail på vores kontaktmail [email protected], og så sørger vi for at få dig videre.

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close