Opdatering: indberetning til anden sundhedsforsikring gennem Sygeforsikringen “danmark”

Camilla Hahn
07-07-2019
3 minutters læsetid

Med den nye implementering af muligheden for indberetning med flere forskellige ydernumre, som jeg redegjorde for i sidste uge, er der gang i indberetningen til sygeforsikringen “danmark” for tiden – også i supporten. Jeg får dagligt flere spørgsmål om indberetningen til “danmark”, og dette endte for nyligt i noget fejlfinding i en af vores gamle guides til indberetning til andre sygeforsikringer gennem “danmark”. På grund af dette laver jeg nu denne nye, opdaterede guide, for at være sikker på, at guiden er helt rigtig, så det bliver nemt for dig at lave en indberetning til en anden sygeforsikring gennem vores automatiske indberetning til “danmark” 😀

 


Trin 1

Start med at oprette en faktura, hvor du vælger den klient, som skal have tilskud til sin behandling, og opsætter fakturaen for behandlingen som du normalt ville gøre, hvis du skulle indberette til “danmark”.

Hvis du har brug for hjælp til at opsætte indberetningen har jeg lavet en fuld guide til indberetning til “danmark”, som du kan kigge på.

 

Trin 2

Herefter skal du redigere i klientens informationer på fakturaen ved at klikke på det lille blyants-ikon, som vist på billedet.

 

Trin 3

Nu ændres navn og adresse til sundhedsforsikringens (f.eks. Skandia eller Danica) data, imens CPR nummer beholdes for klienten.

 

Trin 4

Derefter skal du vælge hvem behandlingen skal afregnes med – enten klienten eller behandleren. Hvis du vælger, at behandlingen afregnes med klienten skal fakturaen markeres betalt, før den indberettes til “danmark”. Hvis du derimod markerer at behandlingen afregnes med behandleren bliver fakturaen indberettet til “danmark” uden at denne markeres betalt.

Det vil i de fleste situationer nok være mest hensigtsmæssigt ift. regnskabet at vælge ‘Afregnes med behandler’, for at undgå, at markere fakturaen betalt, når den endnu ikke er betalt af forsikringsselskabet.

 

Trin 5

Tjek at alle informationer er udfyldt (ydelse, behandlingsdato osv), og herefter kan du bare godkende fakturaen. Så sendes fakturaen afsted til “danmark”.

Når du har godkendt fakturaen kan du tjekke “danmark” boksen ude i højre side, for at se, om du har sat fakturaen korrekt op til indberetningen. Der burde gerne stå ‘Indberettes indenfor de næste 24 timer’ (hvis du har valgt afregnes med behandler – hvis du har valgt afregnes med klient, skal fakturaen lige markeres betalt først).

 

Og så skulle du gerne have indberettet til en sundhedsforsikring gennem Sygeforsikringen “danmark”!


Jeg håber, at du kan bruge guiden, og hvis du har nogle spørgsmål til det eller problemer med det, kan du altid skrive til mig på [email protected] – jeg sidder klar til at hjælpe alle ugens dage 😉

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close