Behandlerens Samtykkekrav

Oliver
04-01-2018
2 minutters læsetid

Hej alle sammen!

Så er jeg tilbage i det nye år med et nyt post til jer alle. ?

Den nye persondatafordordning har længe været et “hot” emne i vores Terapeut Booking support. Derfor lavede vi en helt egen side til Terapeut Booking og Persondataforordningen.

Der er dog en ting jeg meget gerne vil fremhæve og udspecificere og det er samtykke kravet man som behandler står overfor. Det er vigtigt, at du som dataansvarlig (behandler) er klar og tydelig i din kommunikation, når du opbevarer eller på anden måde behandler dine klienters data.

Indsæt dine ‘Betingelser’ i Online Booking

I vores ‘Online Booking Indstillinger’ har vi en funktion, nemlig betingelser.


Betingelser-feltet der kan slås til i Terapeut Booking


Her bør man linke til en side hvor man nemlig gør det klart overfor klienten;

  • hvilke personoplysninger du registrerer.
  • til hvilket personoplysningerne behandles.
  • hvor lang tid personoplysningerne bliver opbevaret.
  • at din klient har ret til at få sine oplysninger berigtiget, slettet eller udleveret.
  • hvor din klient kan henvende sig for at gøre brug af sin ret til at få berigtiget, slettet eller udleveret sine oplysninger.
  • at klienten til enhver tid kan trække sit samtykke tilbage, og hvordan dette kan ske.
  • hvortil henvendelser om ovenstående kan rettes.

Det kan enten være til en hjemmeside du allerede har med dine betingelser, hvor du kan skrive dette ind. Eller hvis man ikke har en hjemmeside kan man oprette en Google Docs hvor man skriver dette ind. Det kan man også linke til.

Når det er gjort og feltet er hakket af i ‘Indstillinger’ -> ‘Online Booking’, vil klienten ikke kunne oprette en booking uden at “give sit samtykke” til at have læst og forstået dine betingelser.


Betingelser-feltet der skal krydses af når klienter bestiller tid


Kravene til hvad der skal oplyses har vi listet ovenfor her og på vores hjemmeside omkring persondataforordningen.

Brug vores skabelon til ‘Samtykke’

Derudover har vi i Terapeut Booking udviklet en Samtykke-app, som du kan læse om i vores hjælpecenter. Den vil lade dig specificere om dine klienter har accepteret opbevaringen af deres personlige data. Her vil du se hvilke af dine klienter har givet samtykke til databehandling og hvem der stadig mangler at give samtykke. Du vil fra vores system få en standardtekst, der kan hjælp dig i gang, og du vil let kunne sende en e-mail til dine klienter, hvor du beder om deres samtykke.

Guiden i vores Hjælpecenter indeholder en detaljeret gennemgang af, hvordan dette sættes op i Terapeut Booking. Målet med vores hjælpecenter er, at forsøge at samle strukturerede guides til vores primære funktioner og apps. Vi ønsker altså at have guides samlet i hjælpecenteret, der gennemgår hvert aspekt af Terapeut Booking. Det vil sige, at du udover Samtykke-app’en, kan læse alt om avancerede vores apps såsom Medarbejdere og Online kurser. Men du vil også kunne tage det fra en ende af, og blot kunne læse om alle basisfunktionerne i Terapeut Booking.

Jeg håber dette kan hjælpe jer videre. ? Hvis i har det mindste spørgsmål i forhold til samtykke – eller noget andet i har studset over – så må i endelig skrive til os på [email protected], hvor support-teamet sidder klar til at hjælpe alle ugens dage.

// Oliver, Terapeut Booking

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close