Behandlerens Samtykkekrav

Så er jeg tilbage i det nye år med et nyt post til jer alle. 😊

Den nye persondatafordordning har længe været et “hot” emne i vores Terapeut Booking support. Derfor lavede vi en helt egen side til Terapeut Booking og Persondataforordningen.

Der er dog en ting jeg gerne vil fremhæve og udspecificere og det er samtykke kravet man som behandler står overfor. Det er vigtigt, at du som dataansvarlig (behandler) er klar og tydelig i din kommunikation, når du opbevarer eller på anden måde behandler dine klienters data.

I vores ‘Online Booking Indstillinger’ har vi en funktion, nemlig betingelserHer bør man linke til en side hvor man nemlig gør det klart overfor klienten;

  • hvilke personoplysninger du registrerer,
  • til hvilket personoplysningerne behandles,
  • hvor lang tid personoplysningerne bliver opbevaret,
  • at din klient har ret til at få sine oplysninger berigtiget, slettet eller udleveret,
  • hvor din klient kan henvende sig for at gøre brug af sin ret til at få berigtiget, slettet eller udleveret sine oplysninger,
  • at klienten til enhver tid kan trække sit samtykke tilbage, og hvordan dette kan ske,
  • hvortil henvendelser om ovenstående kan rettes.

Det kan enten være til en hjemmeside du allerede har med dine betingelser, hvor du kan skrive dette ind. Eller hvis man ikke har en hjemmeside kan man oprette en Google Docs hvor man skriver dette ind. Det kan man også linke til.

Når det er gjort og feltet er hakket af i ‘Online Booking Indstillinger’ vil klienten ikke kunne oprette en booking uden at “give sit samtykke” til at have læst og forstået dine betingelser.Vi har ikke en standard formular som kan sættes ind, men kravene til hvad der skal oplyses har vi listet ovenfor her og på vores hjemmeside omkring persondataforordningen.

Jeg håber dette kan hjælpe jer videre. 😀

 

// Oliver, Terapeut Booking

Af Oliver Lindebod

Head of Community Management

Opret dig gratis på Terapeut Booking

Terapeut Booking klarer online bookings, SMS-påmindelser, journal og meget mere!

lock 100% krypteret kommunikation via SSL (RapidSSL)