Terapeut Booking rejste til Portugal på teambuilding-tur!

Trine Maria Kaulberg
07-11-2022
7 minutters læsetid
Terapeut Booking i Lissabon

Hos Terapeut Booking arbejder de fleste af os “remote”, og vi består af et team der er fordelt over hele verden.

En weekend i september drog vi til Lissabon på firmatur, og mange af os der arbejder tæt sammen hver dag mødte hinanden for første gang. Det var en speciel og virkelig, virkelig god oplevelse! Det er denne tur, som blogindlægget denne gang skal handle om 🙂

Jeg vil lægge ud med, at introducere hvad remote arbejde mere præcist er. Dernæst vil jeg fortælle om Lissabon-turen og hvad det betød for os som team, og til sidst mere generelt komme ind på fordele og ulemper ved at arbejde remote.

Hvad er remote arbejde, og hvordan fungerer det i praksis hos Terapeut Booking?

For de fleste af os der arbejder hos Terapeut Booking, er vores arbejdsplads ikke et fysisk kontor. Vi har godt nok hovedkvarter i København, men vores medarbejdere er spredt ud over mange forskellige lande.

Remote arbejde – eller fjernarbejde – betyder, at du ikke har et fast kontor, og at du dermed ikke er bundet af geografiske grænser. Så længe du har mulighed for at komme på internettet, er du i princippet fri til at arbejde hvorfra du vil. 

Terapeut Booking består af lige omkring 30 medarbejdere. Det har været filosofien fra firmaets oprettelse (i 2012), at det skulle være muligt at arbejde remote. I kan læse nærmere omkring virksomhedens historie her. 

En del af os arbejder fra Danmark, og så har vi kolleger der arbejder fra Norge, Sverige, England, Portugal, Litauen, Bulgarien, Rumænien, Kosovo, Kroatien, Tyskland, Indien og Sydafrika. Vi arbejder tæt sammen på kryds og tværs, og vi har stort set al vores kommunikation online via chat eller videomøder. 

Men hvordan skaber man sammenhold, når man ikke ser sine kolleger til daglig?

Remote arbejde

Når man er på en arbejdsplads, hvor man ikke møder hinanden ansigt til ansigt, er det mere udfordrende at få en personlig relation til folk. Det kræver derfor også, at man tænker i kreative baner for at skabe et godt sammenhold.

Hos Terapeut Booking har vi blandt andet indført en virtuel fredagsbar, hvor man kan tale i mere uformelle rammer, ligesom vi også har vores daglige, interne kommunikation via Slack, hvor vi siger godmorgen til hinanden. Jeg mener, at det er enkelte, men vigtige tiltag for et firma der arbejder remote 🙂

Rejsen til Lissabon hvor hele teamet skulle samles

Da vores management team annoncerede, at vi skulle på firmarejse til Lissabon, var vi derfor virkelig spændte. Vi vidste hvem hinanden var, og havde daglig kontakt – men samtidig havde langt de fleste af os aldrig mødt hinanden! 🙂

Da vi skulle afsted, mødtes den del af teamet der var baseret i København tidligt om morgenen i lufthavnen. Derefter fløj vi til Lissabon, hvor vi blev hentet af vores rejseguide, og i bus kørt til hotellet, hvor vi skulle være. Her afventede vi resten af teamets ankomst i løbet af dagen, efterhånden som de landede.

De følgende dage var intense med faglige og sociale aktiviteter.

Vi boede i gåafstand til centrum, og vi fik mulighed for at komme godt omkring og se byen, både via tuk-tuk og via den tram, der går gennem hele den smukke by.

lisbon

Turen var planlagt og arrangeret af et rejseselskab, som sørgede for, at vores rejse – der strakte sig over en weekend – både bestod af sightseeing og en masse andre forskellige aktiviteter. Vi havde også et konferencelokale til rådighed til de faglige indslag i løbet af turen.

I forbindelse med det oplagte sociale formål med turen – at møde hinanden, lære byen at kende, og være ude at spise sammen hver aften – fik vi en rejseguide, der tog os med ud og se de forskellige bydele 🙂

Herunder kan i se et udpluk af vores aktiviteter: på sightseeing i tuk-tuk, til paddle og på restaurant:

Tuk tuk i Lissabon
Lisbon
Terapeut Booking spiller paddle
Gåtur i Lissabon
Restaurant i Lissabon

Planlægning og udførelse af en vellykket firmarejse

Hvis denne type rejse lyder interessant, så vil jeg komme med et par pointer, som jeg mener, gjorde vores tur særligt vellykket! Det handlede primært om en god blanding af flere forskellige ting. Først og fremmest var det vigtigt, at vi havde planlagt sociale aktiviteter, hvor vi kunne dele oplevelser. På denne tur tog Terapeut Booking på flere besøg til byens attraktioner, havde madoplevelser, spillede paddle, og var meget, meget mere.

Et andet vigtigt punkt var de faglige aktiviteter, hvor arbejdsrelaterede emner blev diskuteret. Vi havde foredrag fra vores forskellige afdelinger om det arbejde de udfører til daglig, og hvorfor det er vigtigt. Det inspirerede til en større forståelse af andre områder i organisationen. Vores udviklere fik et klarere overblik over kundesupport og dets vigtighed. Omvendt fik vores supportere fik et interessant indblik i produktudvikling. Det kan være svært at opnå vidensdeling på den måde via en e-mail.

Det tredje og sidste punkt er vigtigheden af at indlægge fritid. Selvom det er spændende og sjovt at møde nye mennesker, så kan det også være ekstremt anstrengende at være på hele tiden. Så det er uden tvivl vigtigt at prioritere at indlægge tid, hvor alle har mulighed for at trække sig tilbage, og være sig selv.

Byen i Lissabon

Efter turen – hvad lærte vi og hvad tager vi med videre?

Fleksibiliteten og fordelene ved remote arbejde er svære at undvære, når man først er blevet vant til dem.

Men det er ren magi at samle folk, som vi gjorde på denne tur. Jeg tror, at turen var med til at styrke sammenholdet og den generelle forståelse for vores fælles mission.

Der er uden tvivl gået en masse tidskrævende planlægning ind i at arrangere en sådan firmarejse. Der skulle samles oplysninger fra alle i organisationen, og der skulle bookes flybilletter, hotel, transport og alt muligt andet. Der er dog ingen tvivl om, at det vi har fået igen i form af de oplevelser vi har delt, har været super givende for alle.

Det var en virkelig god tur, og det var spændende at møde sine kolleger for første gang, og at lære hinanden at kende på en rejse på den måde!

Nysgerrig på at lære mere om det postive og negative ved remote arbejde?

Der er uden tvivl mange positive ting at nævne om remote arbejde, men det er heller ikke en arbejdstype, der passer for alle. Det er dog blevet mere og mere almindeligt i de senere år. Og i coronatiden blev de fleste af os særdeles bekendte med ideen om at arbejde eller gå i skole remote.

Positive sider ved at arbejde remote:

1. Fleksibiliteten

Det at man ikke har en fast, fysisk arbejdsplads giver en utrolig mængde af frihed i forhold til hvor du er, og også til at planlægge din dag generelt. Vores studentermedarbejdere har haft mulighed for at tage jobbet med på udveksling, og vi har haft medarbejdere der har rejst eller endda sejlet rundt i verden, mens de har arbejdet.

2. Sammensæt dit team uden geografiske begrænsninger

Du vil kunne ansætte dine medarbejdere udelukkende baseret på deres faglige kompetencer, og ikke på, hvor lang transport de har til kontoret. Du vil på den måde kunne forme en mere mangfoldig arbejdsstyrke. Dette kan igen være med til at skabe en øget kulturel forståelse. Disse forskellige baggrunde vil også kunne skabe grobund for kreativitet, innovation og nye tilgange og perspektiver.

Negative sider/udfordringer ved at arbejde remote:

1. Udfordringer ved at skabe sammenhold:

Det er vigtigt at skabe et sundt arbejdsmiljø, og det at vi ikke arbejder samme fysiske sted, gør at man skal tænke mere kreativt for at møde hinanden. Det kan være i form af en online fredagsbar, en større indsats i forhold til at række ud over nettet og skabe kontakt. Det naturlige, fysiske møde eksisterer ikke, med mindre midlerne er til at invitere virksomheden på tur.
Så det betyder, at hvad enten det drejer sig om at gå ud og få en fyraftensøl, eller small-talke omkring weekenden, så vil fjernarbejdere skulle arbejde hårdere for at få denne kontakt og for at skabe tillid til hinanden. 

2. Manglende rammer

Det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting med mindre faste rammer. Men det er sikkert og vist, at det kræver en stor mængde selvdisciplin at arbejde hjemmefra. At have ingen faste rammer kan dog vendes til noget positivt. Du har mere frihed til at lægge din arbejdsdag som det passer bedst for dig. Du kan altså spare tid og transporttid, og få en mere effektiv arbejdsdag. Men det kræver også noget af dig i kraft af den store frihed man har som enkelt medarbejder.

Jeg tror at vi i Terapeut Booking har fundet en balance, hvor fordelene ved denne type arbejde er større end ulemperne.

Endnu en gang tak for en fantastisk tur! 😀

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close