Guide til psykologen, der overvejer om de skal bruge Terapeut Booking

Christoffer
26-02-2024
6 minutters læsetid
Kvinde skriver på en blok

Hej alle sammen!

Dette blogindlæg er tiltænkt psykologen, som overvejer at skifte fra et andet system til at bruge Terapeut Booking. Der kan være mange spørgsmål forbundet med en overgang fra et journalsystem til et andet. Derfor vil vi her gennemgå, hvordan man kommer så godt som muligt igennem et sådant skifte mellem to systemer.

Der er flere ting at være opmærksomme på, og guiden her vil indeholde følgende punkter:

  • Import/eksport af data – hvad er mulighederne i Terapeut Booking?
  • Afregning med Regionen med MedCom
  • Sygeforsikringen Danmark
  • Tryg Behandlerbooking i sommeren 2024
  • Fakturering til andre sundhedsforsikringer
  • Support hos Terapeut Booking

Import/eksport af data – hvad er mulighederne i Terapeut Booking?

Et skift til Terapeut Booking fra et andet system skal være en så smidig og let proces som muligt for psykologer. Hos Terapeut Booking tilbyder vi vores Import/eksport-funktion, der gør det nemt at håndtere dataoverførsler. Ved hjælp af denne funktion kan klienter og journaler importeres og eksporteres via CSV-filer

Både import og eksport af data i Terapeut Booking er gratis. Du kan selv håndtere import og eksport under “Indstillinger” → “Import/Eksport” i Terapeut Booking.

Vores udviklingsteam vil også meget gerne hjælpe med overførslen, hvis du rækker ud til os på mail på [email protected]. Så har vi mulighed for at oprette et sikkert dataoverførsel-link, og hjælpe med overførslen af data.

Det er vigtigt at understrege, at det lige nu kun er muligt at importere klienter og tilhørende klientjournaler, og at det ikke er muligt at importere aftaler, ydelser, og andet data. Hvis du har filer i journalen, vil disse skulle importeres manuelt. Det kan derfor være en god ide med en overgangsperiode mellem to systemer, hvis du har noget data, som skal flyttes fra et system.

Yderligere oplysninger om Import/Eksport-funktionen kan findes på vores hjælpeside.

Afregning med Regionen med MedCom

For psykologer med ydernummer, der har behov for at afregne med regionen, hente henvisninger, sende epikriser og korrespondancebreve, tilbyder Terapeut Booking en glidende overgang. Du kan se vores videoer og læse guiden til opsætning af MedCom på vores hjælpesider.

I forbindelse med aktiveringen af MedCom i Terapeut Booking, skal du oprette eller rette dine oplysninger i SOR. Herefter bliver du tilknyttet med vores system som IT-leverandør. Når du aktiverer MedCom under vores “Apps”-menu, vil du blive taget gennem oprettelsesflowet:

Når dine oplysninger er blevet korrekt opdaterede i SOR, og du er lykkes med at aktivere app’en i Terapeut Booking, så vil du fremover som psykolog kunne gøre følgende:

  • Sende og modtage korrespondancebreve, samt sende epikriser til kolleger i sundhedsvæsenet via SOR-registret.
  • Hente henvisninger ned i Terapeut Booking via DNHF.
  • Afregne med regionen, hvis du er ydernummerpsykolog.

Sygeforsikringen Danmark

I forhold til Sygeforsikringen ‘danmark’ er overgangen til Terapeut Booking enkel. Du kan følge vores hjælpeside her, der tager dig igennem aktivering og opsætning af Sygeforsikringen ‘danmark’-app’en hurtigt og nemt. 

Når app’en er aktiveret, og du er tilmeldt til d-service, så er det hurtigt og nemt at komme i gang med den automatiske indberetning.

Start med at angive for relevante klienter, at de er medlem af ‘danmark’ (du kan også lade klienterne selv angive dette, når de booker en aftale i Online Booking). Herefter kan du tilknytte en ydelseskode til dine tilskudsgivende ydelser.

Når du da opretter en faktura til en klient, der er medlem af ‘danmark’, og som har modtaget en ydelse tilknyttet en ‘danmark’-ydelseskode, så vil fakturaen automatisk blive indberettet til ‘danmark’, når den markeres som betalt:

PS! Hvis du skifter fra et system, hvor du tidligere har indberettet til ‘danmark’, skal du kontakte D-service angående næste pakkenummer og startdato. 

Førstegangsbrugere skal blot vælge pakkenummer 1 og startdato på dags dato. 

Tryg Behandlerbooking sommeren 2024

Desuden er der gode nyheder til psykologer på vej! Terapeut Booking og Tryg Behandlerbooking er i gang med at udvikle en integration, hvilket vil muliggøre direkte modtagelse af bookinger fra klienter gennem Tryg Behandlerbookingog forudfyldte fakturaer efter aftalen. Dette vil være tilgængeligt i nærmeste fremtid – forventes omkring sommeren 2024.

Det bliver dog muligt for psykologer at tilmelde sig Tryg Behandlerbooking gennem Terapeut Booking allerede i marts. Det betyder, at du til marts vil kunne aktivere Tryg-app’en, og på den måde lade Tryg koble din klinik op, så den kan “gøres klar” til at løsningen bliver lanceret.

Det vil dog først være muligt at modtage klientbookinger gennem Tryg Behandlerbooking fra sommeren 2024, men det vil være muligt at starte onboardingen ved at aktivere Tryg-app’en i Terapeut Booking fra marts.

Du kan også allerede nu besøge Trygs hjemmeside på www.tryg.dk/behandlerbookingpsyk og udfylde formular til at få aftale tilsendt.

Fakturering til andre sundhedsforsikringer

Med vores app “Kontakter og betalere” kan du få en kontakt eller anden betaler til at betale på vegne af klienten. En kontakt eller betaler kan være alt fra en forælder til forsikringsselskab. 

Her opretter du kontakten/betaleren, så du har den klar hver gang der skal sendes en faktura til en anden betaler. Du tilføjer al nødvendig information til kontakten (navn, adresse, EAN-nummer, osv.), og tilknytter kontakten til relevante klienter med et fast beløb eller den faste procentvise del af betalingen, de typisk betaler. Herefter er det let at tilvælge betaleren på en faktura, og fakturaen vil da blive ‘splittet’ i to. Én faktura med betalerens andel og én med klientens egenbetaling. Forsikringens del af fakturaen vil da kunne sendes til forsikringen via EAN-nummer, og klientens egenbetaling kan sendes til klienten.

Hvis klienten er medlem af ‘danmark’, og får behandling med en tilskudsgivende ydelse, vil klientens del af fakturaen blive indberettet automatisk til ‘danmark’.

Du vil naturligvis altid kunne ændre information eller betalingsandel på den enkelte faktura 🙂

Du kan læse mere og se en introduktionsvideo på vores hjælpeside her.

Support hos Terapeut Booking

Vi forstår, at overgangen til et nyt system kan være en udfordrende tid. Vi ønsker at gøre denne proces så problemfri som muligt for dig. Derfor er vores supportteam her for at give dig den nødvendige støtte og vejledning undervejs.

Når du skifter til Terapeut Booking, kan du være tryg ved tanken om, at vores dedikerede team sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med eventuelle udfordringer. Uanset om det drejer sig om tekniske problemer, opsætning af systemet eller blot en generel vejledning i brugen af vores funktioner, er vi her for at hjælpe dig.

Det bedste ved vores support er, at det er tilgængeligt via mail, så du kan få hurtige og præcise svar, når det passer dig bedst. Alt, du skal gøre, er at sende en mail til [email protected] med dine spørgsmål og bekymringer. Jo flere relevante oplysninger, du inkluderer, jo bedre, og hurtigere, kan vi få hjulpet dig i mål. 🙂

Vores mål er at sikre, at du føler dig tryg og tillidsfuld i brugen af Terapeut Booking. Din succes er vores succes, og vi er her for at støtte dig på hvert eneste trin af vejen. Vi ser frem til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af vores system.

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close