Podcasts til dig

Oliver
08-03-2017
4 minutters læsetid
Lydterapeutisk bevægelse af stemmegaffel

Hvad er dog det for en fisk?
Slår man ordet “Podcast” op, kan man blandt andet læse sig til, at podcast betyder; “personal on demand cast”, altså “personlige udsendelser til afhentning” eller “personlige udsendelser på bestilling”.

Ofte er det radioudsendelser der efterfølgende bliver udgivet i form af podcasts, som derfor giver alle mulighed for at kunne lytte med når det passer.

Flere danske radiostationer benytter sig efterhånden af, at kunne udgive deres udsendelser som podcast.
Det er der sikkert flere, som er glade for, da det ikke altid er tilfældet, at man har mulighed for at lytte til det enkelte program, når det bliver sendt direkte.

Skitsering af person der lytter med hovedtelefoner

Hvorfor skulle man dog bruge tid på det?
Lige meget hvad man laver til dagligt, kan det for de fleste være rart at koble af, og det er der jo nok lige så mange måder at gøre på, som der er mennesker på denne jord. Men her hos Terapeut Booking mener vi, at en af disse måder kunne være at lytte til podcasts.

Ubevidst og bevidst bliver vi konstant bombarderet med informationer fra diverse medier.
Dette værende både nyttige såvel som mindre nyttige.
Med en podcast i højtalerne eller i ørene under opvasken eller med benene smækket op, bestemmer man selv.

Ikke nok med at det er hyggeligt, kan man sågar samtidig ende med at blive både underholdt, inspireret og/eller klogere.

Podcast tendenser.
I december 2016 var der at finde 1.448 podcasts på dansk i iTunes store.
Disse var fordelt ud i kategorierne: Børn/Familie, Erhverv, Komedie, Kunst, Musik, Politik/Nyheder, Religion/Åndelighed, Samfund/Kultur, Spil/Hobbyer, Sundhed, Teknologi, Tv/Film, Uddannelse og Videnskab/Medicin.

De kategorier der var flest af på dansk, var dem indenfor kategorierne; Samfund/Kultur som indtager 1. pladsen, samt Nyheder/Politik og Musik der fulgte efter på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Tallene ovenfor samt  tallene i diagrammet nedenfor har vi lånt fra http://www.podcaststats.dk, hvor man også vil kunne finde mange flere statistikker.
Antal podcasts i forhold til emner i søjlediagramMen hvad skal jeg vælge?
Det kan være svært at vælge, da der er så meget og spændende, men lige nedenunder er en liste til dig med en håndfuld, vi mener er værd at give et lyt.

 • TEDTalks.  
  Taster man “TEDTalks” i iTunes, får man flere valgmuligeheder.
  Man kan blandt andet vælge mellem underkategorierne; “Science and Medicine”, “Business”, “Society and Culture”, “News and Politics”, “Technology”, “Health” osv.
  Vi kan varmt anbefale, at man selv går ind og ser alle de spændende emner og muligeheder, da der er noget for enhver smag.
 • Brain Science with Ginger Campell. 
  Denne er lavet af den erfarne og passionerede vagtlæge, Dr. Ginger Campell, hvis store interesse har været at forske og undersøge i neurovidenskab, og hvorledes vores komplekse hjerner er med til at gøre os til dem vi er.
 • The Tim Ferriss Show.
  Manden bag denne, er blevet kaldt verdens bedste menneskelige prøvekanin af Newsweek, men han er nok bedst kendt for at have skrevet, “The 4-Hour Workweek”, der er oversat til over 40 forskellige sprog.
  Han har i denne række af podcast episoder prøvet at rekonstruere flere forskellige store talenter indenfor sport, forretningsverdenen osv., for at finde tricks og idéer til lytterne.
 • Stuff You Should Know.
  Som navnet siger, handler denne række podcasts, om ting man bør vide.
  Det er alt fra hvordan en myg fungerer til lossepladser.
 • Kærlighed med vilje – Parforhold, kærlighed og sexliv.
  Dette emne er noget de fleste kan relatere til. For er der en opskrift til kærlighedslivet?
  I denne podcast har parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht gæster i studiet til en snak om emnet, samt egne personlige historier.
 • Eksistens.
  Programmet der omhandler nogle af de større og filosofiske spørgsmål.
 • The Tony Robbins Podcast.
  Tony Robbins er kendt for at være en af grundpillerne til coaching indenfor selvhjælpsverdenen.
  I denne podcast har han sammen med sit team, interviewet en række af de fremtrædende bagmænd og eksperter fra den globale scene.
 • Sleep With Me // Helps You Fall Asleep Via Boring Bedtime Stories. 
  Denne er helt eminent, hvis man har svært ved at falde i søvn og ikke orker at tælle får. Det er nemlig en række virkelig kedelige fortællinger, der er behjælpelig med at sende dig direkte til drømmeland.
 • Hypnosis Weekly with Adam Eason and guests. 
  Mange tror måske på brugen af hypnose og der er mange teorier om dette.
  I denne podcast har Adam Eason inviteret forskellige gæster indenfor, for at hylde forskelligheden og gøre lytteren klogere på hypnosens verden.
Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close