Onlinebooking i Terapeut Booking

Bo Møller
26-08-2013
3 minutters læsetid

Med Terapeut Booking kan du få en smart kontaktformular på din hjemmeside så klienter kan booke direkte i din kalender i Terapeut Booking. Og da Terapeut Booking jo er integreret med Google Calendar har du en “all in one” løsning som terapeut.

Her er en kort guide til hvordan man opsætter onlinebooking i Terapeut Booking. Guiden er inddelt efter de trin du finder når du er logget ind i Terapeut Booking på system.easypractice.net.

Velkomst

Når du klikker på “Opsæt Onlinebooking” i Terapeut Booking får du en kort velkomst til opsætningen.

Trin 1 – Åbningstider

Første trin er opsætning af åbningstider. Åbningstider styrer hvornår klienter kan booke tider i din kalender. Hvis du f.eks. har åbent fra 9-17 på hverdage vil det være muligt for klienter at booke tider i dette interval. Ønsker du at holde lukket på specifikke tidspunkter? Se længere nede i denne blogpost.

Trin 2 – Ydelser

Andet trin er opsætning af ydelser.

Trin 3 – Information

Sidste trin er opsætning af information til booking formularen.

Sidste trin – Opsætning af bookingformularen på din hjemmeside

Når du er færdig med de 3 trin vil du få vist denne skærm:

Screen Shot 2013-08-26 at 6.07.46 PM

Skærmen præsenterer dig for dine muligheder for at give dine klienter adgang til at booke tider i din kalender. Herunder forklarer jeg kort hvad du eksempelvis kan gøre.

Mulighed 1a: Link til bookingformularen

For at opsætte booking formularen på din hjemmeside kan du gøre flere ting. Den nemme løsning er at lave et simpelt link til din Terapeut Booking booking formular. Linket vil typisk hedde noget i stil med https://system.terapeutbooking.dk/book/terapeut-bo eller https://system.terapeutbooking.dk/book/terapeut-emil. Du kan indsætte sådan et link på din hjemmeside som gør at brugere vil blive vist over på booking formularen når de klikker på det.

Mulighed 1b: Fortæl adressen til dine klienter

Hvis ikke du har mulighed for at indsætte linket på din hjemmeside kan du nøjes med blot at fortælle adressen til booking formularen til dine klienter. Du kan f.eks. over telefonen oplyse dem om at de skal besøge din specifikke adresse eller sende den en e-mail med adressen. Du kan altid se din adresse ved at klikke på “Indstillinger – Online Booking” i Terapeut Booking.

Herunder kan du se hvordan adressen ser ud inde i Terapeut Booking:

Screen Shot 2013-08-26 at 6.05.32 PM

Mulighed 2: Indsæt link til en smart bookingformular som vises direkte på din hjemmeside

Udover blot at linke til en ekstern booking formular er det også muligt at få formularen ind direkte på din hjemmeside. Dette er lidt avanceret, så vælg ikke denne løsning, hvis du ikke har mod på at kopiere noget kode ind på din hjemmeside.

Hvis du alligevel gerne vil have formularen ind på siden så kopier koden inde fra Terapeut Booking ind på din hjemmeside det sted hvor knappen til formularen skal vises.

Herunder kan du se hvordan koden ser ud – husk at kopiere den fra din egen Terapeut Booking da den er forskellig for hver kunde på systemet.

Screen Shot 2013-08-26 at 6.07.46 PM

Ekstra – Hold lukket på specifikke tidspunkter

Hvis du ønsker at holde lukket på et specifikt tidspunkt, f.eks. torsdag d. 19. september 2013 – så kan du inde på din kalender i Terapeut Booking oprette en aftale manuelt på dette tidspunkt. Når der allerede eksisterer en aftale her, vil systemet ikke give klienter mulighed for at booke oveni.

Herunder kan du se hvordan det ser ud når du opretter en aftale i Terapeut Booking efter Online Booking er opsat. Vælg “Luk for Online Booking” for at blokere for bookings i den periode du opretter for.

Screen Shot 2013-08-26 at 6.12.17 PM

Ekstra – Sådan indstiller du Online Booking efter du er færdig med opsætningen

Hvis du kom til at indstille noget forkert da du gennemgik opsætningen er det ikke et problem. Ved at klikke på “Indstillinger – Online Booking” i menuen i Terapeut Booking kan du redigere alt du tidligere har opsat. Du kan f.eks. ændre åbningstider, redigere ydelser eller ændre dit profilbillede.

Ekstra – Nye tidsbestillinger

Når du modtager en ny tidsbestilling vil du modtage en e-mail eller SMS med det samme. Derudover vil du inde i Terapeut Booking kunne se at du har fået nye bestillinger.

Når jeg er logget ind og har fået 2 nye bestillinger ser det således ud i øverste højre hjørne af Terapeut Booking.

Screen Shot 2013-08-26 at 6.22.56 PM

Hvis man klikker på “2 nye tidsbestillinger” vil man kunne se hvem der har bestilt. Det ser således ud:

Screen Shot 2013-08-26 at 6.25.43 PM

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close