Brug webhooks til at få opdateret data i realtid

Få gratis adgang til Terapeut Booking
Opfylder GDPR. 100% krypteret og sikkert. Intet kreditkort nødvendigt.
API indstillinger

En webhook  er en simpel API som overfører data en vej når en fastsat hændelse sker. Og nu kan du lave webhooks nemt i Terapeut Booking. Det skaber muligheden for at dele data mellem programmer i realtid. På den måde udvikles internettet og dets apps til noget større end de individuelle programmer og hjemmesider. API’er og webhooks er begge metoder som tillader at man deler data imellem programmer. Terapeut Booking har gjort det super let at sætte dine webhooks op, og derfor er den tekniske belastning på vores skuldre.

  • Webhook kan sende data når en booking bliver oprettet, opdateret eller slettet
  • Spar tid ved at bruge effektive en webhook i stedet for API anmodninger
  • Vær up-to-date med al din data når du bruger en webhook der sender data i realtid

Hvad er en webhook?

En webhook er en form for API der bliver udløst af en hændelse i stedet for en anmodning. Kort sagt overfører den data, hvis en hændelse sker. På den måde kan webhooks sende data fra et program til et andet program over en sikker TLS krypteret linje. Da data afsendelsen bliver skabt af applikationen selv, i stedet for en anmodning fra en tredjepart, kaldes webhooks ofte en "omvendt API". Webhooks bliver brugt i stigende grad, da de kræver meget mindre dataoverførsel og computerkraft. Ved at modtage data i realtid så snart der er ny data er det også den bedste måde at have data der direkte reflekterer stamdataen.

Lad os tage et eksempel. Hvis du vil blive notificeret på Slack når der oprettes en ny klientaftale i din online booking, kan du bruge webhooks til dette. I stedet for, at Slack spørger Terapeut Booking om der er nye aftaler på minutsbasis, afsender Terapeut Booking i stedet blot dataen når der er nyt at vise. På den måde undgås det at der afsendes mange tomme forespørgsler om data, men at al dataen stadig afsendes når den er klar.

Person der skriver på bærbar computer

API og Webhook, hvad er forskellen?

En programmérbar applikations brugerflade (API) er et stykke software der agerer mellemmand mellem to applikationer, sådan at de kan snakke sammen. Med andre ord så er API det medie som der bruges til at sende forespørgsler om data, hvortil modtageren så sender et svar på forespørgslen tilbage. En webhook, også kaldt omvendt API, web callback, eller en HTTP push API, er en måde for applikationer at sende data i realtid til adnre apps. Webhooks sender data så snart en hændelse sker, det vil sige næsten med det samme.

API'er er forespørgselsbaserede, hvilket betyder at API'er kun virker når tredjeparter sender en forespørgsel om data. Webhooks er derimod hændelsesbaserede, hvilket vil sige at de afsender dataen når en fastsat hændelse sker. Webhooks kræver færre ressourcer, og modtager typisk data hurtigere end API'er.

Den største forskel er, at webhooks ikke kræver en forespørgsel for at modtage et svar, på den måde som API'er gør. Webhooks modtager data, og API'er henter den.

Computerskærm der viser computerkode

Kom i gang med brugerdefinerede webhooks

Vi har gjort det super nemt for dig at skabe dine egne webhooks. Du skal blot ind og aktivere "API" app'en i Terapeut Booking. Du finder den inde i "Apps" fanen i dit system. Når du har gjort det, så er du klar til at lave dine webhooks.

Du vil kunne lave alle dine webhooks herinde, og vælge hvilke hændelser der udløser webhooken. De understøttede muligheder er:

Booking oprettet/opdateret/slettet.

Når du har lavet en webhook med en af disse events, vil dataen sendes til det URL som du har udfyldt i webhook indstillingerne. Alt ny information sendes, så snart det skabes på Terapeut Booking.

Bærbar computer på rodet skrivebord med arbejdslampe

Vil du komme i gang med webhooks på vores gratis booking system?

Kom i gang med at bruge Terapeut Booking og webhooks på to minutter med en gratis konto. Er webhooks måske lidt for tekniske? Så kan du bruge Google Analytics, Facebook Pixel, eller mange af vores andre gratis apps og funktioner.

Få en gratis konto hos Terapeut Booking i dag, og prøv det ad. Hvis du har spørgsmål til noget som helst, så må du altid skrive til vores kundeservice på [email protected]. Vi sidder klar til at hjælpe dig videre. Hvis du allerede har en konto og gerne vil få guides og mere info om vores funktioner og apps, så kan du besøge vores hjælpecenter.

Tilbage til toppen

Vi har modtaget din E-mail

Vi vil vende retur til dig hurtigst muligt med svar på dine spørgsmål

Ups!

Noget gik galt. Prøv igen eller kontakt os direkte på [email protected]

Har du et spørgsmål? close